کشور استونی از کم جمعیت ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شمال اروپا قرار دارد. این کشور که در سال ۲۰۱۱ عنوان آزادترین اینترنت در جهان را اخذ کرده است. این کشور که عضو اتحادیه اروپا است متشکل از جزیره‌های فراوانی در خلیج فنلاند است. در ادامه مقاله برای آشنایی بیشتر با ویزای استارت آپ استونی همراه ما باشید.

چرا استونی؟

این کشور با تسهیل پروسه‌های سرمایه گذاری، کار و تحصیل موجب شده است تا مهاجران بی شماری را به خود جذب کند. علی رغم اروپایی بودن استونی، هزینه‌های زندگی در این کشور ارزان و مقرون به صرفه است. امکانات اجتماعی مناسب، رفاه اجتماعی، آرامش و امنیت معیارهای مناسبی برای یک زندگی و کسب و کار و فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود.

ثبات و امنیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی از مهم‌ترین معیارهای لازم برای سرمایه‌گذاری و کسب و کار و فعالیت اقتصادی به شمار می‌آید. با وجود این معیارها است که سرمایه گذاران خارجی ترغیب می‌شوند تا به کسب و کار در هر کشوری بپردازند. شرایط آسان سرمایه‌گذاری و خرید ملک و ثبت شرکت این کشور را به مقصدی جذاب برای سرمایه گذاران تبدیل کرده است.

شرایط زندگی در استونی

کشور استونی که در واقع جمهوری استونی است در شمال شرق قاره اروپا قرار گرفته است که در واقع محل دقیق آن در دریای بالتیک است. کشور استونی با جمعیت ۱.۳ میلیون نفر از کشور های کم جمعیت می باشد. پایتخت آن شهر تالین (Tallinn) است. به طور کلی این کشور یکی از خلوت‌ترین و کم جمعیت‌ترین کشورهای قاره اروپا است. جاذبه های گردشگری استونی به زیبایی جاذبه های دیگر کشورهای اروپایی می باشد و ارزش تماشای بسیاری دارد.

دریای بالتیک شمال و غرب کشور استونی را احاطه کرده است. از شرق با روسیه هم مرز است که اکثر این مرز را رودخانه ناروا و دریاچه پِیپوس پوشانده است و از جنوب نیز با لتونی مرز مشترک دارد. واحد پول کشور استونی یورو است که قبلا کرون بوده و زبان رسمی این کشور نیز استونیایی است که ترکیبی از زبان‌های روسی، آلمانی و مجارستانی است. این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناحیه شنگن است.

هزینه ‌های زندگی در استونی

هزینه‌های زندگی در کشور استونی در مقایسه با هزینه‌های زندگی در کشورهایی چون آلمان و فرانسه، از میزان نسبتا کمتری برخوردار بوده و همچنین میزان این هزینه‌ها در استونی با هزینه‌های موجود برای زندگی هر فرد در کشورهای لتونی و روسیه برابری می‌کند. البته این موضوع نیز در میان است که هزینه‌های زندگی برای هر فرد به شرایط و سبک زندگی او بستگی دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت هزینه‌های زندگی در استونی از میزان بسیار کمتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی برخوردار است.

هزینه‌های زندگی در استونی شامل طیف گسترده‌ای از مخارجی از قبیل هزینه‌های مسکن، هزینه‌های خوراک، هزینه‌های پوشاک، هزینه‌های حمل و نقل و هزینه‌های استفاده از خدمات عمومی و مواردی از این قبیل می‌باشد که میزان این هزینه‌ها در پایتخت استونی که شهر زیبای تالین است، از میزان بیشتری برخوردار است.

هم‌ اکنون قصد داریم تا هزینه‌های زندگی در استونی را برای شما همراهان گرامی مورد بررسی قرار دهیم:

  • هزینه‌های اجاره یک آپارتمان بزرگ حدود ۷۱۹ یورو
  • هزینه‌های اجاره یک آپارتمان متوسط حدود ۶۰۰ یورو
  • هزینه‌های اجاره یک آپارتمان کوچک حدود ۴۸۲ یورو
  • هزینه‌های یک وعده غذایی ناهار معادل ۸.۵ یورو
  • قیمت یک عدد نان معادل ۰.۳ یورو
  • قیمت یک کیلوگرم سیب معادل ۱.۲ یورو
  • قیمت یک عدد کاپوچینو معادل ۲.۵ یورو
  • قیمت یک عدد آبجو معادل ۱.۳ یورو
  • هزینه‌های حمل و نقل عمومی ماهانه معادل ۲۲.۸ یورو
  • هزینه‌های پنج کیلومتر تاکسی سواری معادل ۴.۷ یورو
  • هزینه‌های اتصال به اینترنت معادل ۱۴ یورو
  • هزینه‌های بلیت فیلم معادل ۷.۵ یورو
  • هزینه‌های باشگاه تناسب اندام ماهانه همراه با عضویت معادل ۵۲.۵ یورو

ویزای استارت آپ استونی

ویزای استارت آپ استونی

ویزای استارت آپ استونی این امکان را محقق می‌سازد که کارآفرینان و نوآوران غیراروپایی نسبت به حضور در اکوسیستم شگفت‌انگیز استارت آپی استونی اقدام نموده و در آن جا نسبت به اجرای طرح خود اقدام ورزند. چه شما در کشور دیگری باشید و برای اولین بار قصد ورود به آن جا را داشته باشید و چه قبلا در استونی شرکتی ثبت کرده باشید این امکان برای شما در دسترس است.

شرایط دریافت ویزای استارت آپ استونی

داشتن یک ایده تجاری استارتاپی مبتنی بر فناوری، نوآورانه و مقیاس پذیر
وجود پتانسیل رشد جهانی برای کسب و کارتان
داشتن یک ایده تجاری که حداقل یکی از مشکلات موجود در استونی را حل کند یا باعث بهبود زندگی میلیون‌ها نفر در استونی شود.
مدل کسب و کارتان کاملا خلاقانه و مدرن باشد.
توانایی مالی کافی برای یک سال زندگی در استونی را داشته باشید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای استارت آپ

  • پاسپورت یا گذرنامه معتبر
  • تاییدیه نامه ایده تجاریتان که کمیته استارت آپ استونی آن را صادر کرده است
  • یک قطعه عکس رنگی با ابعاد (۳۵*۴۵ میلی متر)
  • فاکتور پرداخت هزینه های مربوطه سفارت
  • بیمه نامه معتبر با پوشش حداقل ۳۰ هزار یورو
  • گواهی عدم سوءپیشینه کیفری
  • سایر مدارک چون شناسنامه، سند ازدواج و…
  • مدارکی در خصوص محل اقامتتان در استونی
  • اسنادی مربوط به اثبات توانایی مالی مانند صورت حساب بانکی و…

انواع ویزا و اقامت بر اساس ویزای استارت آپ استونی

انواع ویزا و اقامت بر اساس ویزای استارت آپ استونی

متقاضیان ویزای استارتاپ در صورتی که واجد شرایط باشند و شرایط و مدارک کافی برای متقاعد کردن سفارت را داشته باشند می توانند برای دو نوع ویزا و یا کارت اقامت اقدام نمایند. نوع اول ویزای تایپ C گروه ویزاهای کوتاه مدت می باشد که معمولا برای بازه های زمانی کمتر از ۹۰ روز صادر می شود و متقاضی می تواند با این ویزا به کشور استونی سفر کند و در صورت تمایل طی این مدت برای امور اداری ثبت شرکت و … و در نتیجه برای ویزای بلند مدت ۱ ساله و یا کارت اقامت اقدام نماید.

نوع دوم که به ویزای کاری معروف می باشد ویزای تایپ D هست که برای بازه های زمانی بیش از ۹۰ روز و تا سقف ۳۶۵ روز صادر می شود. این ویزا بر اساس ارایه مدارکی نظیر اجازه کار در کشور استونی صادر می گردد و در مقایسه با ویزای تایپ C متقاضی نیاز به ارایه مدارک بیشتری دارد. در صورتی که متقاضی تمایلی به دریافت اقامت نداشته باشد می تواند این ویزا را برای یک دوره ۶ ماهه (۱۸۰ روز) دیگر نیز تمدید نماید٬ ولی در پایان مجموع ۱۸ ماه این ویزا قابل تمدید نیست و متقاضی یا باید برای کارت اقامت اقدام نماید و یا باید کشور را برای مدت ۶ ماه ترک کند.

در صورتی که متقاضی تمایلی به دریافت ویزا نداشته باشد می تواند با ارایه مدارک بیشتر مانند اسناد ثبت شرکت و مجوز کار در کشور استونی برای کارت اقامت موقت استونی نیاز اقدام نماید. کارت اقامت در دوره های ۱ الی ۵ ساله صادر می گردد و با توجه به شرایط هر متقاضی، متفاوت است اما حداکثر با اعتباری ۵ ساله صادر می‌شود و بعد از ۵ سال در صورتی که شخص متقاضی طی ۵ سال جمعا ۳۶ ماه در کشور حضور دایم داشته باشد می تواند برای اقامت دائم اقدام نماید.

تفاوت انواع ویزا

تفاوت نوع های مختلف ویزا با یکدیگر و با کارت اقامت در تعهدات متقاضی به کشور و مدارک مورد نیاز و در اصل تفاوت در هدف و نیاز متقاضی است برای مثال شخصی که می خواهد برای مدتی کمتر از ۳ ماه در کشور حضور داشته باشد می تواند برای ویزای تایپ C اقدام نماید متقاضی این ویزا نیاز دارد مدارکی مبنی بر حضور سه ماهه در کشور ارایه نماید برای مثال تمکن مالی بیمه مدارک مربوط به محل اقامت و…

در مقایسه با این نوع ویزا متقاضی درخواست ویزای تایپ D نیاز به ارایه مدارکی بیشتری دارد به نحوی که مدت زمان یک ساله ویزا را پوشش دهد. برای مثال تمکن مالی نیاز هست که هزینه های زندگی یک سال رو پوشش دهد و همچنین مدارک ثبت شرکت و مجوز کار متقاضی که توسط اداره پلیس مهاجرت صادر می گردد نیز مورد نیاز هست.

در مقابل دو نوع ویزا کارت اقامت مسئولیت بیشتری برای متقاضی ایجاد می کند اولین و مهمترین آن داشتن یک آدرس مسکونی در کشور است٬ متقاضی درخواست اقامت موظف است یک آپارتمان یا خانه را اجاره یا خریداری نماید و به عنوان آدرس محل سکونت خود به دولت معرفی نماید. همچنین متقاضی متعهد است ۵۱٪ مدت اقامت ۱ ساله خود (۱۸۴ روز در سال) را در کشور استونی حضور داشته باشد. علاوه بر این افرادی که اقامت کشور استونی را دریافت می کنند بعد از ۶ ماه بعنوان شهروند مالیاتی Tax Resident شناخته می شوند و موظف هستند که مالیات حاصل از درآمد خود را به دولت پرداخت نمایند.

تمکن مالی مورد نیاز برای ویزای استارت آپ استونی

با توجه به قانون اداره مهاجرت کشور استونی حداقل هزینه زندگی در استونی برای یک ماه، برابر ۲۶۰ یورو برای هر نفر است و این یعنی شما باید حداقل ۳۱۲۰ یورو به عنوان تمکن مالی برای یک سال زندگی در استونی داشته باشید. البته ناگفته نماند که برای داشتن یک زندگی راحت در استونی به مبلغ بیشتری نیاز دارید. به طور مثال اجاره یک آپارتمان مناسب و خوب در استونی ممکن است ماهانه حدود ۵۰۰ یورو برای شما هزینه ایجاد کند.

مدت زمان دریافت ویزای استارت آپ استونی

به طور کلی برای مهاجرت به استونی حدودا ۳ الی ۶ ماه زمان لازم است. در صورتی که کسب و کار استارتاپی واجد شرایط برای این کار داشته باشید این زمان کمتر هم خواهد شد. در صورتی که کسب و کار و یا طرح استارتاپی برای ارائه به اتحادیه نداشته باشید حدود ۲ الی ۳ ماه این زمان صرف تولید و توسعه یک کسب و کار استارتاپی مناسب با شرایط متقاضی و همچنین آموزش به متقاضی می گردد.

کارهای اداری در کشور استونی به صورت آنلاین و خیلی سریع انجام می شوند. در شروع کار حدود ۳۰-۴۰ روز برای دریافت کارت e-Residency صرف می شود. بعد از آن حدود ۱۰ روز برای ثبت شرکت و تهیه اسناد کسب‌ و کار و یا دیگر اسنادی که برای اثبات طرح و ایده شما نیاز هست زمان لازم دارید. اتحادیه استارتاپ های استونی نتیجه مثبت یا منفی در مورد طرح ارایه شده و در نتیجه نامه تاییده مورد نیاز را طی ۱۰ روز کاری صادر می نماید ولی گاهی اوقات این زمان بیشتر هم می شود و برای دیگر مراحل کار و درخواست ویزا نیز حدود ۱۰-۲۰ روز زمان لازم هست. پس نهایتا شما در ۳ تا ۶ ماه این فرآیند را تجربه خواهید کرد.

مزایای دریافت ویزای استارت آپ استونی

  • استونی بالاترین رتبه نسبت جمعیت به تعداد استارت آپ‌‌ها را در جهان داراست
  • در دو سال اخیر استارت آپ‌‌های راه‌‌اندازی شده در استونی توسط کار آفرینان خارجی دو برابر شده است
  • استونی آزاد‌ترین اینترنت جهان را دارد
  • تمامی برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و سیاسی در استونی بر اساس برنامه چشم‌انداز این کشور برای تبدیل شدن به بهترین اکوسیستم استارت آپی اروپا تا سال ۲۰۲۸ است
  • کشوری کم ‌هزینه است و دروازه ورود به اروپا با آسان‌ترین مسیر شناخته می‌شود

افراد مقیم کشور استونی از مزایای شهروندی و خدمات دولتی بسیاری برخوردار هستند. برای مثال حمل و نقل رایگان در استونی یکی از مهم ترین خدمات دولت هست. به نحوی که شهروندان و افراد مقیم کشور می توانند از اتوبوس ها و قطارهای شهری به صورت رایگان و نامحدود استفاده نمایند. این سیستم حمل و نقل تمام بخش ها و مناطق مختلف هر استان رو پوشش می دهد. با توجه به جمعیت کم شهر، همیشه بسیار خلوت و گزینه ای عالی و قابل استفاده هست.

فرم ارزیابی رو تکمیل یا مشاوره رزرو کنید

برای بررسی بیشتر فرم ارزیابی رو تکمیل یا وقت مشاوره رزرو کنید
_

سوالات متداول

_
چه شرایطی برای تمدید اقامت شما در استونی لازم است؟

اگر شما شرکت ثبت‌شده در استونی داشته باشید، ویزای شما ۵ ساله صادر خواهد شد؛ وگرنه ویزای شما یک ساله خواهد بود. در هر صورت حتی اگر هم یک ساله باشد، می‌توانید پس از رسیدن به استونی شرکتی را ثبت کرده و در پایان سال اول ویزای ۵ ساله دریافت کنید.

مهم‌ترین مزیت مهاجرت به استونی از طریق برنامه استارت آپ چیست؟

دریافت اقامت این کشور به همراه اعضای خانواده (فرزندان زیر ۱۸ سال)

چرا استونی مقصد مناسبی برای استارت آپ در اروپا است؟

علاوه بر امکان دریافت اقامت، مدت زمان انتظار برای رسیدن به این کشور از طریق استارت آپ بسیار مناسب است

برای ایجاد استارت آپ در کشور استونی به چه سرمایه‌ای نیاز است؟

در صورتی که ایده خاصی در سر داشته باشید، می‌توانید از حمایت‌های مالی داخلی و خارجی در این کشور استفاده کنید

آیا برای اجرای برنامه استارت آپی در استونی باید شرکت ثبت کرد؟

در ابتدای کار نیازی به ثبت شرکت نیست ولی با پیشرفت کار برای درخواست ویزا و اقامت٬ بله نیاز به ثبت شرکت هست

درباره مهاجرت به استونی بیشتر بدانید

 

۵/۵ - (۳ امتیاز)