در سال ۲۰۲۱ کانادا رتبه سوم بهترین کشور را در راه اندازی کسب و کار اخذ کرد. بنابراین اگر دارای ایده یا اختراعی هستید و گمان می کنید می توانید در جهان و بازار جهانی رقابت کنید، ویزای استارتاپ کانادا بهترین گزینه برای شما می باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با کشور کانادا، هزینه های زندگی، دلایل مهاجرت، شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا، مدارک مورد نیاز و تمامی مراحل اخذ این ویزا را شرح دهیم. توصیه می شود تا انتهای مقاله را با دقت مطالعه کنید.
چرا کانادا؟
کشور کانادا در شمال قاره آمریکا قرار دارد و دارای ۱۳ استان است که هر کدام توسط دولت استانی اداره می شود. پایتخت این کشور شهر اتاوا است. کانادا کشوری سردسیر محسوب می شود و به همین علت اکثر شهرهای کانادا در جنوب این کشور که نزدیک قاره آمریکا است قرار گرفته و بیشتر جمعیت کانادا در این شهرها ساکن هستند و محبوب ترین شهرها برای اقامت ایرانیان، شهر تورنتو٬ ونکوور٬ مونترال٬ ویکتوریا و کبک می باشند.
نام این کشور از یک واژه در زبان سرخ پوستها گرفته شده که به معنای سرپناه است. کانادا کشوری دموکرات فدرال و پادشاهی مشروطه میباشد و تصمیمات ملکه الیزابت دوم در این کشور نسبت به تصمیمات ارگانهای دیگر ارجحیت دارد. به دلیل رفاه بسیار بالا، کشور کانادا را میتوان آمریکای دوم نامید.
دین رسمی در کانادا وجود ندارد ولی می توان گفت دین اکثر مردم مسیحی کاتولیک بوده و از نظر نژادی ۷۶ درصد مردم اروپایی و ۱۴ درصد دیگر آسیایی هستند. مردم کانادا اغلب به زبان انگلیسی و یا فرانسوی صحبت می کنند.
کشور کانادا به دلیل دارا بودن روابط تجاری گسترده با آمریکا و وجود شرایط و استانداردهای بالا برای زندگی، کشور محبوبی از نظر مهاجران به شمار میرود و امروزه تعداد بسیاری از دانشجویان جهت تحصیل در دانشگاههای این کشور آماده مهاجرت میشوند. همچنین اقتصاد مناسب کانادا جهت سرمایه گذاری، سبب جذب مهاجرین سرمایهگذار شده است.
شرایط زندگی در کانادا
کشور کانادا جزو ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار میآید و دارای منابع نفت و گاز است. کشور کانادا صادر کننده مواد معدنی بوده و از دلایل موفقیت این کشور میتوان به تنوع روند اقتصادی اشاره نمود. خدماتی که بانکهای کانادا ارائه میدهند بسیار متنوع بوده و برخی خدماتی که ارائه می دهند کاملا رایگان است. برای مثال در صورت افتتاح حساب در برخی بانکهای کانادا نیازی به پرداخت وجه نیست.
شهرهای بسیاری جهت اسکان در کانادا وجود دارد. برای مثال یکی از کمترین قیمت های مربوط به اجاره و خرید خانه در این کشور، شهر ویندسور می باشد. در ویندسور حداقل اجاره خانه برای ساختمان یک خوابه طبق نرخ متوسط ماهانه، ۷۵۰ دلار و برای ساختمان دو خوابه ۹۹۰ دلار می باشد.
به طور کلی هزینه های یک خانواده ۳ الی ۴ نفره در کانادا به طور ماهیانه در شهر تورنتو، ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار می باشد. شما می توانید در شهرهای کوچک و یا روستاهای کانادا با بودجه ای مانند ۷۰ هزار دلار، خانهای مناسب خریداری کنید. همچنین در صورتی که مواد غذایی خود را از فروشگاههای زنجیرهای و یا حراجیها خریداری کنید، ۳۵ درصد در هزینههای خود صرفه جویی کرده اید.
هزینههای حمل و نقل در کانادا گاهی اوقات مناسب و گاهی نیز بیشتر از ۲۰ دلار بوده و حتی شهروندان کانادا در برخی مناطق به ندرت از سیستم حمل و نقل استفاده می کنند. همچنین هزینههای یک وعده غذایی طوری است که شما بایستی برای یک وعده غذا همراه نوشیدنی، بین ۲۰ تا ۲۵ دلار هزینه کنید. متوسط هزینههای زندگی در کشور کانادا بدون در نظر گرفتن هزینه مسکن برای هر شخص حدود ۱۰۰۰ دلار بوده و این هزینهها برای خانواده ۴ نفره حداقل ۳۵۰۰ دلار خواهد بود. همچنین برای آشنایی با جاذبه های گردشگری کانادا می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
هزینه های زندگی در کانادا
با توجه به افزایش آمار مهاجران ایرانی به کشور توسعه یافته و پیشرفته کانادا، دغدغهای که هنگام مهاجرت برای علاقهمندان به این کشور وجود دارد، کسب اطلاعات دقیق در ارتباط با هزینههای زندگی در این کشور میباشد. در ابتدا لازم به ذکر است که با توجه به پایین بودن نرخ بیکاری در کشور کانادا، افراد خواهند توانست در صورت کسب مهارت، شغلی با درآمد مناسب پیدا کنند تا توانایی پرداخت هزینههای زندگی در کانادا را داشته باشند.
معیار سنجش و محاسبه میانگین هزینههای زندگی در اغلب کشورهای اروپایی، در بیشتر موارد با توجه به عواملی از جمله هزینههای مسکن، هزینههای قبوض، هزینههای استفاده از اینترنت، هزینههای مالیات هزینههای خوراک و غذا، هزینههای رستوران، هزینههای پوشاک، هزینههای بیمه، هزینههای درمان، هزینههای حمل و نقل، هزینههای خرید روزانه و همچنین هزینههای تفریح و ورزش صورت میگیرد.
از نکات حائز اهمیت میتوان به این موضوع اشاره کرد که میزان هزینههای زندگی در کانادا برای هر فرد به عواملی از جمله نوع اقامت، شرایط، سبک زندگی و تا حدود زیادی به شهر محل اقامت او بستگی دارد. همچنین عمده هزینههای زندگی در کشور کانادا به دو بخش هزینههای خرید از بازار و هزینههای اجاره مسکن اختصاص یافته و پس از دو مورد فوق بیشترین سهم از هزینههای زندگی در این کشور، به ترتیب به بخش هزینههای رستوران، هزینههای حمل و نقل و هزینههای اشتراک تعلق دارد.
کشور کانادا شهرهای مختلفی دارد که در هر یک از این شهرها، هزینههای زندگی با یکدیگر تفاوت دارند. از ارزانترین شهرهای کانادا میتوان به منطقه تندر که شاخص قیمت در آن ۱۲۱ میباشد، اشاره کرد. همچنین از گرانترین شهرهای کانادا نیز میتوان به شهر ونکوور و شهر تورنتو که پایتخت کانادا میباشد، اشاره کرد.
هم اکنون قصد داریم تا هزینههای زندگی در کانادا را برای شما همراهان گرامی مورد بررسی قرار دهیم:
- هزینههای اجاره یک آپارتمان بزرگ حدود ۱۳۰۰ دلار
- هزینههای اجاره یک آپارتمان متوسط حدود ۱۱۰۰ دلار
- هزینههای اجاره یک آپارتمان کوچک حدود ۸۴۰ دلار
- هزینههای یک وعده غذایی ناهار معادل ۱۴ دلار
- قیمت یک عدد نان معادل ۱.۱۰ دلار
- قیمت یک کیلوگرم سیب معادل ۲.۸۰ دلار
- قیمت یک عدد کاپوچینو معادل ۳.۶۰ دلار
- قیمت یک عدد آبجو معادل ۲.۳۰ دلار
- هزینههای حمل و نقل عمومی ماهانه معادل ۸۹ دلار
- هزینههای پنج کیلومتر تاکسی سواری معادل ۸.۲۰ دلار
- هزینههای اتصال به اینترنت معادل ۳۸ دلار
- هزینههای بلیت فیلم معادل ۱۱ دلار
- هزینههای باشگاه تناسب اندام ماهانه همراه با عضویت معادل ۴۲ دلار
ویزای استارتاپ کانادا
ویزای استارتاپ کانادا یا SUV برنامهای می باشد که به کار آفرینان فرصتی می دهد که به موجب آن، کار آفرینان می توانند جهت راه اندازی کسب و کار به کانادا مهاجرت کنند. لذا کار آفرینان مهاجر باید اثبات کنند که تجارت آنها نوآورانه بوده، باعث ایجاد شغل می شود و همچنین قابلیت رقابت در جهان را دارد.
هدف از ارائه این ویزا جذب کار آفرینان خارجی و ایجاد مشاغل می باشد که افراد با گذر زمان و اثبات خود می توانند اقامت دائم کانادا را دریافت کنند. همچنین جهت اخذ ویزای استارتاپ تنها لازم است سرمایه گذاران را متقاعد کنید تا بر روی ایده شما سرمایه گذاری کرده و آن را بپذیرند. همچنین افراد مهاجر می توانند برای خانواده و فرزندانشان نیز اقامت دائم کشور کانادا را اخذ نمایند.
شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا
متقاضیان بایستی جهت دریافت این ویزا موارد زیر را بررسی و عملی کنند:
- اخذ مهارت کافی در زبان انگلیسی یا فرانسه (حداقل آیلتس ۵)
- اخذ حداقل یک سال تحصیلات دانشگاهی برای اخذ این ویزا ضرورت دارد.
- عدم سو پیشینه و برخورداری از سلامت کامل و عدم داشتن نواقصی که مانع ورود به خاک کانادا شود، امری بسیار ضروری و مهم می باشد.
- به دلیل این که ساپورت کردن هزینههای شما از سوی دولت کانادا در ویزای استارتاپ امکان پذیر نیست، لازم است شما بتوانید تمامی هزینههای خود و خانوادتان را به مدت ۶ ماه تامین کنید و پشتوانه مالی داشته باشید.
- دریافت نامه حمایت از گروههای سرمایه گذار و یا انکیوبیتورها در کانادا از مهم ترین مراحلی است که جهت اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید پشت سر بگذارید. در این صورت شما احتیاجی به سرمایه نخواهید داشت و آنان بر روی ایده شما سرمایه گذاری می کنند.
- از دیگر موارد مهم این است، هر یک از سهامداران حداقل ۱۰ درصد از سهام شرکت را داشته باشند و تمامی سهامداران در مجموع (نهایتا ۵ نفر) بایستی بیش از ۵۰ درصد از سهام شرکت را دارا باشند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا
به طور کلی هنگام اخذ این ویزا به مدارک زیر نیاز دارید:
- مدرک شناسایی
ارائه تمامی مدارک شناسایی و هویتی تمام اعضای خانواده - مدارک شغلی
در برنامه استارتاپ ویزا، اثبات سوابق شغلی بسیار اهمیت دارد - مدارک تحصیلی
ارائه مدارک دانشگاهی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا الزامی نیست و در صورت لزوم ارائه آخرین مدرک می تواند موثر واقع شود - مدارک مالی و ملکی
ارائه مدارک مالی جهت اثبات تمکن مالی الزامی است - فرم اطلاعات فردی
این فرم شامل اطلاعات شخصی خود جهت مهاجرت و اخذ ویزای استارتاپ کانادا است - نامه تاییدیه ساپورت لتر که باید از یکی از سرمایه گذاران و یا انکیوبیتورهای مورد تایید کشور کانادا دریافت کرده باشید
اعتبار ویزای استارتاپ کانادا
پس از انجام تمامی مراحل، صدور و اخذ ویزای استارتاپ کانادا، معمولا طی ۲ و یا ۳ ماه ویزای کاری یک ساله به به متقاضی و خانواده وی تعلق میگیرد که البته امکان دریافت اقامت دائم نیز وجود دارد.
متقاضی می تواند ضمن دریافت تاییده از مراجع ذکر شده نسبت به ثبت شرکت اقدام نموده و پس از درخواست و دریافت اجازه کار در کانادا و تکمیل سایر مدارک مورد نیاز از جمله گواهی سلامت برای تمام اعضا جهت دریافت ویزا و یا اقامت دائم اقدام نماید.
هزینه دریافت ویزای استارتاپ کانادا
از ابتدای فرآیند اخذ ویزای استارتاپ شما بایستی هزینههای بسیاری را جهت اثبات خود و گذراندن دورهها پرداخت کنید. اما به طور کلی میتوان گفت علاوه بر تامین هزینههای زندگی تا ۶ ماه الی یک سال و پرداخت هزینه ویزا به مبلغ ۲۰۷۵ دلار برای هر نفر، هزینه های آزمون های آیلتس و تهیه مدارک مورد نیاز مانند گواهی پزشکی و بیمه و… سایر هزینههای لازم جهت دریافت ویزای استارتاپ کانادا حدود ۳۰ الی ۵۰ هزار دلار کانادا می باشد. همچنین انکوباتورها جهت برگزاری کلاسهای آموزشی و توسعه بیزینس استارتاپ، هزینهای معادل ۳۰ الی ۷۰ هزار دلار دریافت میکنند.
مدت زمان دریافت ویزای استارتاپ کانادا
در رابطه با مدت زمانی که جهت صدور ویزای استارتاپ کانادا مورد نیاز است میتوان گفت انجام این پروسه حدود ۳ الی ۶ ماه زمان خواهد برد و متقاضی می تواند پس از دریافت ویزا به کانادا مهاجرت کند، ولی دریافت اقامت دائم پس از ثبت درخواست مهاجر، حدود ۶ الی ۱۶ ماه طول میکشد تا در نهایت پس از بررسیهای لازم، پاسخ درخواست ابلاغ گردد.
مزایای دریافت ویزای استارتاپ کانادا
- امکان دریافت اقامت دائم و شهروندی کانادا٬ در سریع ترین زمان در مقایسه با سایر کشورها و سایر برنامه ها
- دریافت ویزای استارتاپ و اخذ اقامت دائم PR، ارتباطی با موفقیت و یا شکست پروژه یا ایده شما ندارد
- نیاز به نمره زبان بالایی ندارد. آیلتس ۵ کافی می باشد
- امکان توسعه کسب و کار و اخذ وام بانکی و جذب سرمایه
- اکوسیستم قوی استارتاپی و دوره های فراوان آموزشی رایگان
- بهرهمندی از توسعه کسب و کار خود در دومین کشور بزرگ جهان که دارای زیر ساختهای اقتصادی ایده آل میباشد
- مدت زمان مورد نیاز برای ویزای استارتاپ کانادا، نسبت به سایر روشهای مهاجرت به کانادا بسیار کمتر میباشد
- عدم نیاز به سرمایه گذاری شخصی
- امکان ورود به کانادا و شروع بیزینس قبل از دریافت اقامت به واسطه ویزای کار
- راهی مناسب و ساده جهت اخذ اقامت کانادا
- امکان مهاجرت خانوادگی و شروع یک زندگی جدید در کانادا
- در ویزای استارتاپ کانادا، سرپرست و تمامی اعضای خانواده (همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال) اقامت دائم دریافت میکنند
- استفاده از خدمات شهروندی٬ آموزش رایگان٬ شرکت در دانشگاه های کانادا و سایر خدمات رفاهی و پزشکی و…
- حتی اگر ایده استارتاپی ندارید، در صورتی که تجربه مرتبط و شرایط لازم را داشته باشید میتوانید جهت اخذ اقامت دائم اقدام کنید
در نتیجه شما میتوانید با از این روش، راه ورود به این کشور بزرگ را باز کنید و از مزایای فراوان آن بهرهمند شوید. با وجود این که انجام این پروسه چیزی حدود ۶ الی ۱۶ ماه زمان میبرد اما شما میتوانید در این مدت جهت شروع بیزینس خود از طریق اخذ ویزای کار اقدام کنید و کسب و کار خود را توسعه دهید و طی ۳ الی ۶ ماه به کانادا مهاجرت نمایید. در نهایت حتی در صورتی که پروژه شما با شکست مواجه شود، هیچ مانعی جهت اخذ اقامت دائم خود نخواهید داشت و می توانید اقامت دائم خود را حفظ کنید و همچنین در صورتی که واجد شرایط باشید برای شهروندی کانادا اقدام کنید.
فرم ارزیابی رو تکمیل یا مشاوره رزرو کنید
سوالات متداول
در پروسه مهاجرت از روش ویزای استارتاپ کانادا، نیازی به سرمایه گذاری متقاضی نیست و تنها هزینهای که لازم است پرداخت کنید، هزینههای تامین خود و خانوادتان در کانادا است
هزینه اپلیکیشن فی اقامت دائم برای متقاضی اصلی حدود ۲۰۷۵ دلار کانادا بوده و همچنین هزینه اقامت دائم برای همسر و فرزند به ترتیب ۱۳۲۵ و ۲۲۵ دلار کانادا می باشد. البته هزینه های دیگری همچون گواهی های پزشکی و آزمون آیلتس نیز باید برنامه ریزی شود
طبق بیانات اداره مهاجرت کانادا از مرحله تحویل مدارک به سفارت کانادا تا صدور اقامت دائم PR کانادا بر اساس طرح استارتاپی، حدود ۶ الی ۱۶ ماه زمان نیاز است. ولی شما می توانید جهت راه اندازی بیزینس خود طی حدود ۳ الی ۶ ماه ماه ویزای کار دریافت کنید و به کانادا مهاجرت کنید
عدم موفقیت پروژه، بر وضعیت اقامت شما هیچ تاثیری نخواهد داشت
فرزندان تا ۲۲ سال می توانند در برنامه ویزای استارتاپ کانادا قرار بگیرند. ولی نیاز هست زمانی که درخواست صدور کارت اقامت ثبت می شود فرزندان ۲۲ سال کامل نداشته باشند در نتیجه مدت زمان پروسه را نیز باید در نظر گرفت
شما می توانید ۵ سال پس از اقامت دائم در کانادا در صورتی که شرایط لازم را حفظ کرده باشید٬ برای مثال بیش از ۳ سال (۱۰۹۵ روز) از ۵ سال را در کانادا زندگی کرده باشید، جهت دریافت شهروندی کانادا اقدام کنید
باید گروه سرمایه گذاری پیدا کنید که بر طرح تجاری شما سرمایه گذاری کنند. و یا یکی از انکیوبرتورها (Incubator) مورد تایید را قانع کنید که طرح کسب و کار شما می تواند تحولی در اقتصاد کانادا ایجاد نماید و پس از عقد قرارداد در برنامه آموزشی شتاب دهنده (Accelerator) که برای شما در نظر گرفته می شود شرکت نمایید
حداکثر ۵ متقاضی می توانند به واسطه یک ایده ویزای استارتاپ کانادا را دریافت کنند اما هر کدام از آن ها باید حداقل ۱۰ درصد از سهام شرکت را دارا باشند
همسر، فرزند (زیر ۲۲ سال) و پارتنر در صورتی که بتوانید اسنادی ارایه نمایید که بیش از ۳ سال با هم زندگی کرده اید
ویزای استارتاپ کانادا نیازی به اخذ نمره بالایی در زبان ندارد و با اخذ آیلتس ۵ می توانید در برنامه این ویزا قرار بگیرید و متقاضیانی که به زبان فرانسه تسلط دارند می توانند در آزمون TCF شرکت کنند
خیر، پس از دریافت نامه حمایتی بایستی درخواست ویزا و یا اقامت کانادا از طریق مراجعه به سفارت کانادا ثبت گردد
برای متقاضیان محدودیت سنی در ویزای استارتاپ کانادا وجود ندارد
خیر، اگر بیزینس شما نوآورانه باشد و همچنین بتوانید اثبات کنید درآمدزا خواهد بود، می توانید ویزای استارتاپ کانادا را اخذ نمایید
درباره مهاجرت به کانادا بیشتر بدانید
آموزش مهاجرت | چند قدم اصلی مهاجرت که لازم است بدانید
شهریور ۱, ۱۴۰۲اسکیل ورکر کانادا | معیارهای امتیاز دهی
مهر ۳۰, ۱۴۰۱تفاوت اقامت دائم با شهروندی کانادا
دی ۱۷, ۱۴۰۱شرایط زندگی در کانادا | بررسی کیفیت و هزینه های زندگی
اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۲انواع روش های مهاجرت به کانادا | ۱۰ روش برتر
آذر ۲۲, ۱۴۰۱آموزش مهاجرت کاری | صفر تا صد مهاجرت از طریق کار
شهریور ۱, ۱۴۰۲اقامت دائم کانادا | شرایط و مزایای اخذ اقامت
دی ۵, ۱۴۰۱مهاجرت به اروپا و کانادا از طریق ویزای استارتاپ
بهمن ۹, ۱۴۰۰۱۷ تا از برترین جاذبه های گردشگری کانادا
آذر ۲۱, ۱۴۰۰مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس
اسفند ۱, ۱۴۰۰