راهاندازی یک استارتاپ در کشور دیگر ایده کارآمدی است زیرا برای کارآفرینان در بسیاری از کشورها فرصت سرمایهگذاری در تجارت و دریافت ویزای غیر مهاجرتی وجود دارد. اکثر کشورها با فراهمکردن حمایت و زیرساختهای مناسب، افراد ماهر را به عنوان کارآفرین به خود جذب میکنند. حمایت از کارآفرینان و کارآفرینی باعث افزایش مشاغل و شغل در کشور میشود. در ادامه این مقاله به نکات مهم ویزای استارتاپ می پردازیم؛ پس همراه مهاجر ۲۴ باشید.
اهمیت ویزای استارتاپ
استارتاپ ها اهمیت زیادی در اقتصاد کشورها دارند و راهی مناسب برای رونق اقتصادی هستند. کشورهای پیشرفته در سرتاسر جهان با در نظر گرفتن اهمیت استارتاپ ها امکاناتی چون ارائه اقامت و شهروندی از طریق ویزای استارتاپی یا کارآفرینی، افراد با ایدههای نو و انگیزه عالی از سراسر جهان را به خود جذب میکنند. پرورش فرهنگ استارتاپی به رشد و توسعه کسبوکارهای بومی نیز کمک میکند.
نکات مهم در انتخاب ویزای استارتاپ
انتخاب ویزای استارتاپ مناسب از موارد مهم است که باید قبل از اقدام مورد توجه قرار بگیرد. قبل از اقدام به مهاجرت به عنوان یک کارآفرین، خودتان، کسبوکارتان و شرایط کشور مقصد را مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار دهید تا در پیوستن به برنامههای توسعه کشورها، تامین بودجه و دسترسی به بازار جهانی به مشکل نخورید.
شرکتهای موفق بسیاری توسط کارآفرینان خارجی در ایالات متحده بدون توجه به چالشهای مهاجرتی موفق به راهاندازی کسبوکار و کسب سود شدند. برخی از موفقترین استارتاپ ها و شرکتها در ایالات متحده توسط افراد خارجی دایر شدهاند. با تحقیق و بررسی شرایط کشورهای مختلف و شناسایی بهترین کشورها در ارائه ویزای استارتاپی به لیستی از کشورها میرسید که کمک بسیاری در موفقیت میکند.
مزایای استفاده از ویزای استارتاپ
دلایل مختلفی وجود دارد برای این که یک کارآفرین، سرمایهگذاری در کسبوکار بینالمللی را انتخاب کند و آن را به عنوان مسیر موفقیت خود بشناسد. از جمله این دلایل:
- پشتیبانی و حمایت همه جانبه از کسبوکارها در برخی از کشورها
- وجود مربیان و دانش کافی در راهاندازی کسبوکار
- دسترسی به بازار و مشتریان و منابع مالی خصوصی و دولتی
- وجود گروههای سرمایهگذاری که قادر به تامین مالی محصولات و خدمات هستند
- وجود مهارت و فناوریهای مهم در کشور جدید
- دریافت اقامت و شهروندی برای کل اعضای خانواده در کشور جدید
دریافت ویزای استارتاپ
یکی از نکات مهم ویزای استارتاپ این است که در قدم اول باید شرایط شخصی خودتان به عنوان کارآفرین را مورد بررسی قرار دهید. کشورهای مختلف، الزامات و دستورات متفاوتی برای ارائه ویزای کارآفرینی دارند و از یک الگوی مشخص پیروی نمیکنند؛ بنابراین برای اخذ ویزای استارتاپی باید در برنامههای کشورهای مختلف در خصوص اعطای ویزای استارتاپی جستجو کنید.
برترین کشورها در ارائه ویزای استارتاپ
کشورهای زیادی در سراسر جهان برنامه اعطای ویزای استارتاپی را در طول سال در نظر میگیرند، برای تعیین برترین کشورها در ارائه ویزای استارتاپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویزای استارتاپ کانادا
کانادا از برترین و محبوبترین کشورها در اعطای ویزای کارآفرینی و جذب کارآفرینان است. این کشور شرایط مناسبی چون اعطای اقامت دائم را برای کارآفرینان در نظر گرفته است. کانادا هر ساله ۲۷۵۰ ویزا برای کارآفرینان خارجی در نظر گرفته است. برای دریافت ویزای کانادا رعایت نکات مهم ویزای استارتاپ کانادا و دستورالعملهای زیر ضروری است:
- به زبان انگلیسی یا فرانسوی تسلط داشته باشید
- صاحبان کسبوکار میتوانند پنج نفر باشند اما هر یک باید حداقل صاحب ۱۰ درصد از سهام باشند
- متقاضیان و صاحبان سهام باید ۵۰ درصد از حق رای شرکت را داشته باشند
- تمکن مالی کافی برای حمایت از اعضای خانواده خود و افرادی که با شما مهاجرت میکنند
- سرمایهگذاری در یکی از صندوقهای سرمایهگذاری کانادا با ارزش ۲۰۰ هزار دلار کانادا
- کسبوکار شما باید توانایی ایجاد شغل در کانادا داشته باشد
- کسبوکار شما باید قابل رقابت با دیگر کشورها باشد
هنگام درخواست ویزای استارتاپی کانادا به این نکته توجه داشته باشید که استان کبک در کانادا برنامه مهاجرتی مستقلی برای ویزای استارتاپ دارد.
شیلی
شیلی در مدت بسیار کوتاهی ویزای کارآفرینی را برای متقاضیان خود صادر میکند. ویزای استارتاپی شیلی یکی از برنامههای توسعه مهم در آمریکای لاتین است که تاکنون با پشتیبانی لازم و فراهم کردن فضای اداری مناسب از ۱۳۰۰ استارتاپ حمایت کرده است.
نکات مهم ویزای استارتاپ شیلی
- به گواهی حمایت معاونت اقتصادی شیلی نیاز دارید
- باید مالک، کارمند، شریک یا سرمایهگذار در یک شرکت فناوری در شیلی باشید
- شرکت فناوری شما باید توسط استارتاپ شیلی یا InvestChile یا یک شرکت فناوری عضو Chiletec پشتیبانی شود
دانمارک
کشور دانمارک برنامه ویزای استارتاپ دانمارک را برای افراد خارج از اتحادیه اروپا که ایدههای نوآورانه، مشاغل پرسود و قابل رقابت با مقیاس جهانی و مبتنی بر فناوری دارند در نظر گرفته است. دانمارک در ابتدا یک ویزای دو ساله صادر میکند که قابل تمدید برای کارآفرینان موفق است. دانمارک سالانه ۵۰ ویزا صادر میکند.
نکات مهم ویزای استارتاپ دانمارک
- طرح کسبوکار شما باید مطابق معیارهای یک استارتاپ دانمارکی ارزیابی شود
- برای دریافت مجوز کار باید تاییدیه رسمی از استارتاپ دانمارک دریافت کنید
- باید تاییدیه آژانس بینالمللی استخدام این کشور را دریافت کنید
ایتالیا
ایتالیا از جمله کشورهای پیشرو در زمینه جذب کارآفرینان موفق است، ایتالیا به داوطلبان واجد شرایط خود، ویزای استارتاپ ایتالیا با مدت یک سال اعتبار میدهد که قابل تمدید برای ۲ سال است.
نکات مهم ویزای استارتاپ ایتالیا
- لیستی از مدارک را به صورت آنلاین ارسال کنید
- از کمیته فنی ویزای استارتاپ تاییدیه دریافت کنید
- کسبوکار شما باید فعالیتی کمتر از ۵ سال داشته باشد
- گردش مالی سالیانه کسبوکار شما باید کمتر از ۵.۰۰۰.۰۰۰ یورو باشد
- متقاضی باید حداقل ۵۰.۰۰۰ یورو به کسبوکار کمک کند
از دیگر کشورهای برتر در ارائه ویزا و حمایت کارآفرینان خارجی:
- استرالیا
- اتریش
- قبرس
- استونی
- فرانسه
- هنگکنگ
- ایرلند
- ژاپن
- لتونی
- لیتوانی
- موریس
- هلند
- نیوزلند
- پرتغال
- سنگاپور
- کره جنوبی
- اسپانیا
- تایوان
- امارات متحده عربی
- انگلیس
با بررسی چند کشور برتر در زمینه اعطای ویزای استارتاپی این موضوع به آسانی روشن میشود که شرایط دریافت ویزای کارآفرینی از الگوی یکسانی پیروی نمیکند. کشورهای مختلف شرایط مختلفی برای جذب کارآفرینان دارند. سرمایهگذاران موظف هستند تا سیاستها و مقررات کشور موردنظر یا کشورهای مختلف را با دقت بررسی کنند تا ریسکهای احتمالی را کاهش دهند.